Informatie voor Optimaal Succes

Huizen worden op dit moment nog steeds snel verkocht. Is een makelaar dan nog wel nodig? Deze vraag zien wij regelmatig voorbij komen. Met andere woorden wat is de toegevoegde waarde van de makelaar in deze tijd.

Twee soorten makelaars

Verkoop
Ten eerste is daar de verkoopmakelaar. Deze is je financieel “manager” en ontzorger. Natuurlijk kun je heel veel zelf, uiteraard ben je veelzijdig. Je bent een goed fotograaf. Een goede tekstschrijver. Weet alles van taxaties en prijsbepaling van onroerende zaken. Je hebt verstand van overeenkomstenrecht en kent een koopakte uit je hoofd. Ontbindende voorwaarden en bedenktermijnen is voor jou dagelijkse kost. Contractonderhandelingen van duurzame kapitaalgoederen is voor jou zo bekend als je binnenzak. Je kunt objecten op Huislijn.nl plaatsen of andere (woning)websites. Je hebt mogelijk een goed beeld welke woningzoekers in jouw huis geïnteresseerd zouden kunnen zijn omdat ze een aankoop/zoekopdracht hebben gegeven. En je hebt een landelijk netwerk van collega’s die ook met vastgoed actief zijn.

Als je aan al het bovenstaande voldoet, ben je waarschijnlijk makelaar / taxateur! Mocht je dat niet zijn, dan kan een makelaar al deze zorgen bij jou wegnemen. Je kunt uiteraard zelf actief meehelpen met de verkoop van jouw woning, maar de professionele onderdelen besteed je toch het beste uit. Want te vaak horen wij iemand vol trots vertellen dat hij een paar duizend euro heeft bespaard door zijn huis zelf te verkopen. Alleen wel tegen een prijs die duizenden euro’s te laag bleek. De toegevoegde waarde van een makelaar bestaat én uit
Ontzorgen; én uit
Waarborgen; én uit
de zekerheid dat je de juiste prijs krijgt.
 
Aankoop
Ten tweede heb je de aankoopmakelaar. Deze mag je zien als een dienstverlener die je helpt bij het maken van besluiten met een hoog financieel gehalte. Er is niet één besluit in je leven wat zo’n impact heeft als het kopen van een huis. Niet alleen wat betreft woongenot, comfort en plezier, ook financieel. Als een Nederlander een 2e hands auto koopt, zoekt die allemaal keurmerken. BOVAG bewijs, APK keuringsrapport, Nationale Auto Pas. 

Terwijl in praktijk bij de aankoop van een huis bijna 92% van de Nederlanders geen aankoopmakelaar inschakelt. Wat blijkt uit onderzoek? Circa 65% van de kopers denkt wel degelijk een makelaar in te schakelen. Die heeft het dan over de verkopende makelaar als ‘mijn makelaar’. “Mijn makelaar” is echter alleen bezig met het behartigen van de belangen van de verkoper. En die heeft 1 doel: binnen de beste termijn verkopen tegen de beste prijs. En geloof me, als je een of twee keer in je leven een huis koopt, heb je daar minder vaardigheden in dan een vastgoedprofessional! Je staat op alle fronten ruimschoots achter.

De meerwaarde van de aankoopmakelaar is dan ook dat deze zijn geld ruimschoots terugverdient, jou behoed voor vergissingen en fouten in het aankoopproces en in staat is om je op de juiste wijze te informeren. Als geen ander kent die de markt, de marktomstandigheden en de prijzen. Zeker nu het de normaalste zaak is dat je moet bieden op een woning is het verstandig om je daarover goed te informeren. Een makelaar heeft nu eenmaal veel extra informatie, bijvoorbeeld weten zij voor welke prijzen huizen recent zijn verkocht in de buurt. Met deze informatie kan je een beter uitgekiend bod doen waardoor je kansen stijgen.

Kijk

In de kijker

Bekijk ons volledige aanbod
Gratis account

Gratis account

Wil je je favoriete woningen opslaan en op de hoogte blijven van hun status? Een account hebben is de sleutel! Registreer nu en ontdek het gemak van een gepersonaliseerde woning ervaring.

Account aanmaken