Informatie voor Optimaal Succes

Wellicht vraag je jezelf af of de maanden in het jaar invloed hebben op de verkoop van een woning? Dit is een vraag die niet zo maar te beantwoorden is.

Funda heeft onderzoek gedaan.

Daar 2020 niet echt een standaard jaar was, is er ook vergeleken met 2019.
Dit zijn de hoofdlijnen van de onderzoeksresultaten….

Websitebezoekers:

Het onderzoek toont aan dat het aantal bezoekers van de site het hele jaar vrij stabiel is.
De uitschieter naar boven was er  in 2019 niet echt. Daarna waren er 2 kleine uitschieters, te weten  mei 2020 en maart 2021.
De uitschieter naar beneden was december 2020. Dit laatste kan ook te maken hebben dat er in de feestdagenmaand vaak minder nieuw aanbod is. Een woonkamer met kerstviering is mooi in december, maar ziet er verderop in het voorjaar niet echt aantrekkelijk uit.

Gebruikersactiviteit:

Maar hoe lang kijkt de zoeker op de site naar woningen. Want ja, hoe langer men kijkt, hoe serieuzer men is lijkt een logische gedachte. De activiteit op funda van de gebruikers was in 2020 het hoogst tussen juni en oktober. Maar nog steeds zijn de verschillen niet groot genoeg om het perfecte seizoen aan te wijzen.
Natuurlijk kan het verschil in gebruikersactiviteit ook te maken hebben met het feit dat veel mensen in de periode tussen juni en oktober vakantie hebben en meer tijd hebben om op internet te surfen.

Contactaanvragen:

Natuurlijk heeft Funda ook nog gekeken naar het aantal contact-aanvragen; In 2019 waren september en oktober populair, maar in 2020 spanden mei, juni en eveneens oktober de kroon.
Ook hier scoorde december 2020 het laagst, maar dit kan ook het kip-en-ei vraagstuk zijn in verhouding tot weinig nieuw aanbod.

Blijft de vraag; Is er een “beste maand”….

Het onderzoek van Funda heeft uitgewezen dat de verschillen dusdanig laag zijn, dat de seizoenen weinig invloed hebben.

Maar…het hangt zeker ook van de woning zelf af.

Een woning met een grote tuin met weinig groenblijvende planten is in de winter niet fotogeniek. Maar dat heeft meer te maken met hoe je de buitenfoto’s maakt en de presentatie.
Wij hebben het al vaker gedaan dat wij een woning fotograferen, maanden voordat de verkoop daadwerkelijk start. Dus ook dit hoeft geen argument te zijn.

Blijft de vraag; wat is de perfecte verkoopmaand?

Ons antwoord op die vraag;
De perfecte maand is wanneer jij er aan toe bent om de woning te verkopen én nog net even de tijd hebt genomen om jouw woning “verkoopklaar” te maken.

En om je voor te bereiden op dat moment, komen wij graag eens vrijblijvend langs voor een eerste kennismakingsgesprek.

Mail naar info@versluijsmakelaardij.nl
Bellen kan ook op 0117-440009
Of via WhatsApp op 06-10615310
Binnenlopen op Nieuwstraat 1 te Oostburg kan natuurlijk ook.

Kijk

In de kijker

Bekijk ons volledige aanbod
Gratis account

Gratis account

Wil je je favoriete woningen opslaan en op de hoogte blijven van hun status? Een account hebben is de sleutel! Registreer nu en ontdek het gemak van een gepersonaliseerde woning ervaring.

Account aanmaken