Informatie voor Optimaal Succes

Een kale bedoening of rommelige bende, het is niet erg bevorderlijk voor de verkoop van je huis. Opruimen geblazen dus. Maar hoe? Het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat mensen het gevoel krijgen in een showroom rond te lopen. Wij hebben een paar handige tips en trucjes.....

  1. Aandacht voor de entree.

Je krijgt nooit een 2e kans om een 1e indruk te maken. Zorg er dus voor dat deze goed is.
Normaal is de gang een verzamelplek van allerlei spullen. ( jassen, schoenen, tassen enz.) Die moeten daar dus weg. Hang de jassen op een hangertje in een (kleding)kast. Zet tassen uit het zicht en laat ieder zijn eigen schoenen, sportspullen e.d. in de kast op hun eigen kamer neerzetten.
 

  1. Zorg dat ook de kasten netjes zijn.

Je kunt natuurlijk alles lukraak in kasten proppen, maar dat is ook niet de ideale oplossing. Koop een verzameling kratten en verzamel hierin alle losse spullen. Hang je spullen netjes op en orden je kasten zoveel mogelijk.
 

  1. Leeg is wel heel ongezellig.

Ruim zoveel mogelijk prullaria op. Denk daarbij aan vaasjes, flesjes, souvenirs, speelgoed enz. Ongezellig? Dat hoeft niet. Je kunt gerust wat decoratie laten staan, maar dan liefst de wat grotere stukken. Zonder omliggende rommel komen die ene mooie vaas en dat ene beeld of schilderij veel beter tot hun recht.
 

  1. Wit, wit en nog eens wit.

Voor huizenverkopers is wit de beste kleur. Geen enkele ander kleur laat een huis namelijk zo licht en ruim lijken. Dus als je in de mogelijkheid bent; trek een pot latex open en schilder de meeste muren wit. Zijn ze dat al? Kijk eens kritisch naar plekken waar mensen vaak met hun handen aan zitten. Met name rond stopcontacten zijn vaak plekken die even bijgewerkt moeten worden. Teveel wit? De sfeer maak je met accessoires zoals kussens en lampen. In de slaapkamer doet een strak opgemaakt bed met mooie dekbedhoes wonderen.
 

  1. Zorg dat er buiten ook wat te zien is.

Door schone ramen komt veel meer licht naar binnen en dat maakt het huis meteen een stuk frisser. Zorg dat buiten de boel aan kant is. Haal ook daar losse rommel weg. Spuit het terras schoon, snoei struiken of de heg en indien van toepassing, maai het gras.
 
Heb je de smaak te pakken gekregen? Lees dan ook onze blog over “ONTSPULLEN”

Kijk

In de kijker

Bekijk ons volledige aanbod
Gratis account

Gratis account

Wil je je favoriete woningen opslaan en op de hoogte blijven van hun status? Een account hebben is de sleutel! Registreer nu en ontdek het gemak van een gepersonaliseerde woning ervaring.

Account aanmaken