Taxeren is een specialiteit, Versluijs heeft twee specialisten!

De foto bij dit artikel spreekt voor zich. De dames van Versluijs makelaardij hebben weer wat te vieren. Brigit en Dorien zijn geslaagd voor hun examen.
De beide dames waren al SCVM gecertificeerd makelaar en NRVT geregistreerd taxateur, maar dit jaar moest er opnieuw examen gedaan worden.
 
Het nieuwe taxatierapport wonen model 2021 gaat per 1 juli (uitgesteld tot 1 oktober) in. En de huidige taxatie is niet zomaar een schatting. Nee, dit specialistische rapport geeft veel meer informatie voor de koper van een woning.
 
Wat staat er dan allemaal in?
Natuurlijk bepaalt de taxateur de waarde van de woning en wordt deze onderbouwd. Maar er is meer.
 
Duurzaamheid bijvoorbeeld, een onderwerp dat elk jaar belangrijker wordt. De dames hebben hiervoor van alles moeten leren over wamtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, isolatievormen en nog veel meer wat te maken heeft met de energetische staat en bijbehorende installaties die in een woning kunnen voorkomen.
 
En dan de bouwkundige staat. Ook dat is natuurlijk alles bepalend voor de waarde van een woning. De dames hebben hiervoor een uitgebreide cursus gedaan over allerlei voorkomende bouwgebreken aan een woning. Leuk was het om meerdere keren met een bouwkundige mee te lopen, om zo hun kennis op een nog hoger niveau te tillen.
Maar niet alleen de bouwgebreken zelf. Ook dienen ze te weten wat de oorzaak is van deze gebreken, én een schatting te maken voor de herstelkosten.
 
Ook allerlei zaken over de juridische situatie met betrekking tot de woning behoorde tot de examenstof. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de bijzonderheden over de omgevingswet, erfpachtcontract en alles met betrekking tot een appartement met een vereniging van eigenaren.
 
En dit alles vind je straks terug in een mooi en goed leesbaar rapport.
 
Is het slagen voor zo’n examen dan zo bijzonder? Jazeker, want het is niet zo dat iedereen die zich makelaar noemt ook gecertificeerd makelaar en geregistreerd taxateur is.
Alleen degene die het recente examen gehaald heeft mag vanaf 1 juli een woning taxeren. Deze taxateurs staan ingeschreven in het NRVT. Banken en andere officiële instanties accepteren ook alleen rapporten van deze taxateurs, waarbij het zelfs zo is dat de taxateur zelf de inspectie van de woning zelf moet doen.
 
De lat voor de titel taxateur ligt hoog. En dat is niet voor niets. Het betreft tenslotte – financieel gezien - jouw kostbaarste bezit.
 
Dus; heb je een goed onderbouwde taxatie nodig. Bij de dames van Versluijs ben je ook hiervoor aan het juiste adres. Bel 0117-44009, WhatsApp 06-83272666. Binnenlopen kan natuurlijk ook op het kantoor gelegen aan de Nieuwstraat 1 te Oostburg.
 
 
Foto; Brigit Tetteroo en Dorien Vasseur

Ook een taxatie nodig?
Mail naar info@versluijsmakelaardij.nl
Bellen kan ook op 0117-440009
Of via WhatsApp op 06-10615310
Binnenlopen op Nieuwstraat 1 te Oostburg kan natuurlijk ook.
 

Team Versluijs

Hoe nu verder?
Heb je vragen?

Weet je niet wat te doen?
Wij zijn er om je te helpen!
Maak direct een afspraak