De Mondelinge deal is gesloten.

De Mondelinge deal is gesloten.
Leestijd ca. 2 minuten.
 
Hoe nu verder?
Aan koper wordt gevraagd om zijn persoonlijke gegevens bij ons in te leveren.
Na ontvangst van de persoonlijke gegevens van de koper wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Ook dient de koper hierbij de notariskeuze aan te geven. Zodra de koopovereenkomst klaar is zal deze als concept naar de verkoper en de koper gemaild worden.
Ons streven is dat men de concept-koopovereenkomst in 1 tot 3 werkdagen na het sluiten van de mondelinge deal ontvangt.
 
En dan?
Na ontvangst van het concept vragen wij beide partijen zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen.
Bij het doorlezen van de stukken kunt u in uw achterhoofd houden dat het dikgedrukte in de koopovereenkomst specifiek voor uw situatie is. Op die manier is het duidelijker wat u echt goed moet doorkijken.
 
Een uitleg van de koopovereenkomst?
Indien men wenst geven we voor het tekenen nog een uitleg van de koopovereenkomst. Wij vinden het belangrijk dat voor iedereen de inhoud van de koopovereenkomst duidelijk is.
De uitleg van de koopovereenkomst doen wij – in de huidige tijd – bij voorkeur op afstand.
Dit kan op diverse manieren:
1. Online meeting, bijvoorbeeld via Zoom of Microsoft teams. In deze situatie vinden wij het prettig om de meeting met koper en verkoper tezamen te doen. Zo leert u elkaar gelijk een beetje kennen.
2. Telefonisch.
3. WhatsApp videobellen of Facetime.
4. Indien het beslist noodzakelijk is, kunnen we overleggen of een persoonlijke afspraak een optie is.
 
En dan het tekenen zelf? Waar vindt dat plaats?
De verkoper dient eerst de koopovereenkomst te tekenen. Daarna is de koper aan de beurt om te tekenen. Deze volgorde is juridisch bepaald.
Het tekenen kan op de volgende manieren:

  1. Wij mailen de originele koopovereenkomst door (niet het concept). U print hem uit, tekent en parafeert waar nodig. Vervolgens scant u hem in als Pdf (geen JPG). Tenslotte mailt u hem weer terug.
  2. U komt op ons kantoor langs waarbij u in de spreekkamer de koopovereenkomst ondertekent.
  3. Wij sturen u een link door voor digitaal ondertekenen via Idin. Klik hier als u meer informatie wenst over deze manier van ondertekening en zie het videofilmpje met uitleg.
Waarom allemaal zo snel?
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst beiden hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
 

Contacteer ons


U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website
* Verplicht in te vullen
** Eén van deze velden is verplicht in te vullen
Team Versluijs

Hoe nu verder?

Heb je vragen?

Weet u niet wat te doen?
Wij zijn er om u te helpen!
Bel of mail ons