Versluijs 100 jaar jong; Dé geschiedenis

Terugblik op 100 jarig bestaan.

Versluijs makelaardij bleef de Nieuwstraat trouw.

OOSTBURG  - Versluijs in Oostburg bestaat 100 jaar. Het kantoor is in 1918 opgericht door I.J. Versluijs, toentertijd een twintiger. Het assurantiekantoor was aanvankelijk gevestigd aan de Langeweg in Oostburg. In 1931 nam hij de zoon van zijn zus, A.J. Maat, in dienst, een jonge twintiger.  
In die vooroorlogse jaren werd veelal ‘buiten’ zaken gedaan. De weekmarkt was een drukke dag voor verzekeringsmannen.
In de Tweede Wereldoorlog gingen het assurantiewerk door. Tegen het eind van de oorlog, in oktober 1944, werd het kantoor van Versluijs aan de Langestraat verwoest. Vervolgens opereerde het bedrijf vanuit een noodkantoor dat gevestigd was aan het huidige Raadhuisplein. De heer Versluijs had inmiddels een aandeelhouder erbij gekregen in de persoon van z’n neef Maat met diens vrouw als administratief medewerkster.
In 1953 wordt de nieuwe huisvesting betrokken aan de Nieuwstraat 5. Dit wordt het eerste van de vele huisnummers in de Nieuwstraat. Oprichter Versluijs doet het inmiddels wat rustiger aan en rond 1970 overlijdt hij op een leeftijd van ongeveer 80 jaar. Het is inmiddels een respectabel, bloeiend bedrijf. Als BV zet neef Maat het assurantiekantoor voort. Beginjaren zeventig wordt het pand uitgebreid met Nieuwstraat nummer 3. Zoon Jan komt  na zijn rechtenstudie het team versterken en is tevens medeaandeelhouder.

Frank Vercraeije
In 1978 komt er versterking in de persoon van Frank Vercraeije voor het assurantiewerk maar ook als derde aandeelhouder.
In 1981 overlijdt de heer Maat senior onverwachts. In 1982 sluiten zoon Jan Maat en Frank Vercraeije een verkoopdeal met Delta Lloyd. Hierbij blijft Frank in dienst en Jan begint zijn eigen advocatenkantoor in het pand op nummer 3. In het jaar 1983 komt Theo Tazelaar het team versterken.
In de tweede helft van de jaren tachtig gaat Frank naast assurantiën zich ook bezighouden met makelaardij. Het bedrijf telt inmiddels 18 medewerkers.
In 1987 koopt Frank Vercraeije samen met Theo Tazelaar het assurantiekantoor weer terug van Delta Lloyd. Het kantoor wordt uitgebreid met het pand Nieuwstraat nummer 7.
De makelaardij wordt in 2003 afgesplitst en gaat zelfstandig verder iets verderop in de straat op Nieuwstraat 15 onder de naam Versluijs makelaardij met als eigenaar Frank Vercraeije. Een jaar later wordt het team uitgebreid met dan nog assistent-makelaar Brigit Tetteroo. In datzelfde jaar wordt de assurantietak verkocht aan de Rabobank, ook gevestigd aan de Nieuwstraat.
 
Brigit Tetteroo
In 2008 sluiten Frank Vercraeije en Brigit Tetteroo een deal waardoor in 2009 de rollen worden omgedraaid. Brigit wordt de nieuwe eigenaar van Versluijs makelaardij en Frank Vercraeije blijft als zelfstandig taxateur verbonden aan het bedrijf.  Onder leiding van Brigit Tetteroo behaalt het makelaarskantoor meermaals de award ‘Beste Makelaar van Zeeland’. Vorig jaar verhuisde de makelaardij opnieuw. Na de nummers 3, 5, 7 en 15 strijkt het kantoor ditmaal neer op Nieuwstraat nummer 1.
Ondertussen hebben de klanten ook dit kantoor weer weten te vinden. Brigit Tetteroo: “Als je telkens verhuist in hetzelfde deel van de straat blijf je vernieuwen zonder dat de klant er hinder van ondervindt.”
In 2018 – het jaar van het 100-jarig bestaan – verlaat Frank Vercraeye de vastgoedmarkt definitief en gaat hij genieten van zijn pensioen.
Ondertussen is er naast het vertrouwde team bestaande uit Brigit Tetteroo, Chantal de Gardeijn en Jacqueline van Cuijck een nieuwe jonge makelaar het team komen versterken in de persoon van Dorien Vasseur. Ook tijdens het jubileumjaar ‘100 jaar Versluijs’ een verjonging dus van het bedrijf met nog een hele toekomst voor zich.
 
Foto: Versluijs makelaardij was in verschillende panden in de Nieuwstraat gevestigd.