Nu twee NRVT gecertificeerd makelaar/taxateurs

Extra titel voor Versluijs Makelaardij:
diploma voor taxatie en verkoop


Versluijs makelaardij viert feest. Dorien Vasseur mag zich voortaan naast SCVM Gecertificeerd Makelaar ook geregistreerd Nederland Register Vastgoed Taxateur (NRVT) noemen. En dat is niet zomaar een titel!

OOSTBURG- De gemeente Sluis telt ongeveer 10 personen van makelaarskantoren die ingeschreven staan in dit register, te vinden op www.nrvt.nl. Dorien legt uit: "Iedereen mag zich makelaar noemen, maar een Gecertificeerd Makelaar/Taxateur heeft een HBO- en praktijkopleiding behaald."

Deskundigheidslat
De HBO-opleiding Vastgoed & Makelaardij had Dorien al enige tijd op zak. Dit jaar volgden drie examens van de praktijkopleiding en de titel was officieel. Bij Versluijs Makelaardij ligt de deskundigheidslat hoog. Hier worden de bezichtigen alleen gedaan door gecertificeerde personen: Brigit Tetteroo en Dorien Vasseur.

Dorien: "In de makelaardij en taxatiewereld is in de afgelopen jaren veel veranderd. Om te mogen taxeren, gelden zeer strenge eisen. De banken accepteren alleen taxatierapporten van NRVT-geregistreerden. Dat is goed. Denk maar terug aan hoe de recente crisis en de woningmarkt met elkaar verweven waren."

Om de NRVT-titel te behouden, moet de makelaar elk jaar zo'n zes cursussen doen en vastgoedbijeenkomsten bijwonen. Dorien: "Het gaat om grote bedragen, niet om een pakje boter. Er komt heel wat kijken bij het taxeren of verkopen van een woning."

Ze vertelt over taxeren: "Dat is het schatten van de waarde van de woning bij verkoop op de vrije markt. Hierbij komen allerlei aspecten aan bod, zoals de perceelgrootte, de woninggrootte, de bouwkundige staat, de energetische staat en de afwerking. Maar ook de indeling van het huis, de locatie en bijvoorbeeld de ligging ten opzichte van de zon zijn van belang. Dan heb je nog te maken met diverse juridische aspecten. Daarnaast is er natuurlijk nog de vraag naar dit type woning in verhouding tot het aanbod. Al die punten leggen we op een weegschaal. Aan de ander kant van de weegschaal vergelijk je het te taxeren huis met andere recent verkochte huizen. Zo rolt er een waarde uit."

Meer weten?
Ook een taxatierapport nodig, of plannen om de woning te verkopen?
Bel met Versluijs makelaardij op 0117 - 440009, of e-mail naar info@versluijsmakelaardij.nl.
Binnenlopen kan natuurlijk ook: Nieuwstraat 1 in Oostburg.