Ik wil graag wonen over de grens

Het kopen van uw eerste huis in Zeeuws Vlaanderen

Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het kopen van het eerste huis een spannende tijd maar ook één die vragen met zich meebrengt.
 
Onze Belgische kandidaat kopers worstelen met veel vragen. Van Knokke naar Cadzand of Sluis, van Maldegem naar Eede of Aardenburg; het is een afstand die te voet zelfs nog goed overbrugbaar is. Maar als het om verhuizen gaat lijkt het voor sommigen een onoverbrugbare afstand.
 
Met de nodige voorbereiding en het inwinnen van informatie blijken de verschillen helemaal niet zo groot te zijn. Behalve wat betreft de huizenprijzen…. die vallen in Zeeuws Vlaanderen reuze mee.
 
U krijgt hier “meer huis voor uw geld”.
 
Tussen 2011 en 2017 zijn ongeveer 5.000 Belgen naar Zeeuws Vlaanderen verhuisd.
 
Versluijs makelaardij heeft een brochure samengesteld om de meeste vragen te beantwoorden met betrekking tot het kopen van een huis in Nederland. Indien u een woning van ons bezoekt / bezichtigt, ontvangt u van ons de brochure met informatie waardoor de meeste vragen beantwoord zullen worden.
 
Bij de links op deze website vindt u alvast een paar antwoorden op uw vragen.
 
 
Belgische koper aan het woord;
 
Niet zomaar een huisje, maar eentje vol dromen en met een tuintje
Na 4 jaar huren werd het voor ons eigenlijk wel tijd om te kijken of we niet in onszelf konden investeren i.p.v. elke maand de huisbaas te betalen.  We hadden al heel wat afgereden en huizen bezocht, maar telkenmale kwamen we van een kale reis terug.  De grootste reden hiertoe is dat ik binnen een bepaalde straal van m’n werk moet wonen en dat ik zo niet heel ver van Knokke-Heist mag gaan.
Op aanraden van m’n vader hebben we de grens overgestoken om te kijken.  M’n vriendin kon wel huilen met het idee dat we in Nederland zouden gaan wonen.  Maar reeds na enkele woningen bezocht te hebben en te zien welke kansen we hier wél hadden, was ze er niet meer weg te slaan.
De grootste troeven zijn de relatief veel goedkopere woningen in Zeeuws-Vlaanderen én de openheid en vriendelijkheid van onze Noorderburen.  De service is soms zo fantastisch dat we ons afvragen of er nergens een verborgen camera hangt.
Eens we ons huisje gevonden hadden in Sluis, is alles heel vlug verlopen.  Reeds 2 maand na het tekenen van de overeenkomst hadden we de sleutel in ons bezit.  En nu zijn we er volledig klaar voor om te beginnen met het opknappen van onze nieuwe thuis.  Het geld dat we uitsparen door naar Zeeuws-Vlaanderen te emigreren, kunnen we nu gebruiken om het volledig naar onze wensen te renoveren.
Kortom, voor alle jonge koppels die twijfelen, neem zeker eens een kijkje in Zeeuws-Vlaanderen.  Ongetwijfeld komt jullie droom ook uit.  Wij hadden nooit gedacht om in de eerste jaren een huisje te kunnen kopen, en nu zijn we de trotse eigenaars van een fantastisch huisje met een aardig tuintje.
Tim Van Quathem en Joyce Janssens