Ik wil graag een taxatie

Wat is de waarde van een woning?
 
De bank praat over de executiewaarde van een pand, de verzekering op basis van herbouwwaarde, de fiscus over de economische waarde, een verkoper over de verkoopprijs…. Een woning heeft verschillende waarden. Het lijkt soms of er over verschillende panden wordt gepraat. 
 
Kan iemand een realistisch en onafhankelijk waardeoordeel geven over de woning?
Ja, de gecertificeerde VBO Makelaar/ Taxateur kan dat. Deze heeft de vaktest met goed gevolg afgelegd en staat geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)
 
Op uw verzoek stelt de gecertificeerde VBO Makelaar/ Taxateur een onafhankelijk taxatierapport op. Daarin verwerkt hij/zij alle relevante aspecten van het pand: de bouwkundige staat, wijkgegevens, foto’s, kadastrale informatie, e.d. 
 
Wanneer u een taxatierapport laat opstellen door de VBO Makelaar/ Taxateur weet u zeker dat u een deskundig en betrouwbaar oordeel in handen krijgt. Bijkomend voordeel is, dat ook andere partijen de taxatie onvoorwaardelijk zullen accepteren: de VBO staat immers garant voor een onafhankelijke deskundigheid.
 
De taxatie en het NWWI of Taxateursunie:
 
Sinds 2010 eisen veel geldverstrekkers dat de taxatie van de woning via het nieuwe normeringsinstituut voor taxaties (NWWI/Taxateursunie) moet verlopen. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)  is dit bijvoorbeeld een vereiste.
 
Wat is het NWWI? Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Taxateurs aangesloten bij het NWWI moeten aan strenge voorwaarden voldoen én zijn tevens verplicht lid te zijn van een brancheorganisatie zoals de VBO. Dit geldt tevens voor Taxateursunie.
 
Versluijs makelaardij mag als VBO kantoor met haar twee gecertificeerde taxateurs die ingeschreven staan in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) als één van de eerste kantoren in de regio ook taxeren via het NWWI / Taxateursunie.