Verkopen

Voor de meeste mensen is het verkopen van een woning geen dagelijkse bezigheid. Bij de verkoop van uw woning komt heel wat kijken. Praktische, maar bijvoorbeeld ook juridische aspecten. Versluijs makelaardij helpt u er graag bij. U maakt gebruik van onze kennis, ervaring en ons omvangrijk netwerk waardoor u niets over het hoofd zult zien. Een geruststellende gedachte. Wij vergroten de verkoopkansen en verkleinen de risico's.
 
Allereerst zetten wij met u geheel vrijblijvend de feiten op een rijtje. Wilt u uw woning snel verkopen of heeft u wat langer de tijd? Samen met u bekijken we uw gehele woning. 
 
Dankzij onze grote ervaring met huizenkopers weten wij waar kandidaat kopers naar op zoek zijn en wat hun specifieke wensen zijn. Ons inzicht en het inspelen op de op dat ogenblik geldende marktsituatie zijn van onschatbare waarde. Uiteindelijk bepalen we in samenspraak met u de vraagprijs en de wijze waarop we uw woning gaan verkopen.
 
Indien u definitief besluit ons de opdracht tot verkoop te verlenen wordt er een duidelijke bemiddelingsovereenkomst opgesteld, zodat u exact weet waar u aan toe bent.
 
Wij, specialisten met vakkennis, doen onze uiterste best uw woning zo snel en gunstig mogelijk te verkopen met een maximum aan aandacht, inzet, flexibiliteit en hart voor de klant.
 
Uiteraard kunt u van ons goede service verwachten en zullen wij alles in het werk stellen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
 
Wat kunt van ons verwachten:
 • In overleg wordt er een opvallend "Te Koop" bord (met QR-code) geplaatst.
 • Professioneel ogende foto’s, plattegrond voor een completer beeld en een uitgebreide en verzorgde brochure van uw woning. En uiteraard een presentatie in onze digitale etalage en advertenties in de regionale Woningkrant.
 • Persoonlijke begeleiding bij elk bezoek met een potentiële koper.
 • Rechtstreekse benadering en/of mailing naar woningzoekenden (meer dan 300!!)
 • Uw woning wordt gratis op diverse druk bezochte internetsites geplaatst, alsmede op enkele Begische internetsites.
 • Speciale Belgenbrochure: "Wonen over de grens".
 • Vermelding op onze Facebooksite.
 • Verkoopstyling tips voor een optimale verkooppresentatie.
 • Digitale re-styling van uw woning.
 • Uiteraard verzorgen wij de onderhandelingen, de koopovereenkomst, de contacten met de notaris, de begeleiding bij de opleveringen en alle andere gebruikelijke werkzaamheden.
En wat geeft voor u de doorslag?
 • Wij zijn actief bezig met de verkoop van uw huis.
 • U krijgt persoonlijk advies en begeleiding.
 • U treft bij ons geen 9 tot 5 mentaliteit aan, ook in de avonden en op zaterdag zijn wij bereikbaar voor u en de kopers.
 • Promotie van uw woning ook in België. Uw woning komt op www.immovlan.be en www.zeeuws-vlaanderen.be
 • Belgische kopers krijgen bij ons extra begeleiding
 • Wij zijn deelnemer van de Belgische promotiecampagne Zeeuws & Vlaanderen
 • Wij staan voor duidelijkheid en komen altijd onze afspraken na.
 • Onze tarieven zijn sterk concurrerend.
 • Ontbinding van een opdrachtovereenkomst kan te allen tijde. (https://www.vbomakelaar.nl/algemene-voorwaarden )
 • No cure, no pay
 • Wij zijn aan gesloten bij de landelijke VBO makelaars en als 1e Zeeuwse makelaar bij het Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten (CNVV).
 • Wij zijn in 2018 beoordeeld - voor de 5de keer op rij - als BESTE MAKELAAR VAN ZEELAND met een gemiddeld cijfer van 9,5!

Ons aanbod vindt u o.a. op:
 
www.vbo.nl
www.pararius.nl
 
Op de Belgische websites:
 
Op de sociale media:
www.facebook.com/versluijsmakelaardij.nl
www.instagram.com/versluijs_makelaardij

Algemene Consumenten voorwaarden

Ik wil graag een gratis zoekopdracht

Wilt u gratis op de hoogte gehouden worden van aanbod wat voldoet aan uw zoekprofiel?

 
Optie 1;
Dat kan met de gratis zoek service van Versluijs makelaardij. Vraag nu een account aan door u aan te melden via de onderaan deze pagina staande mogelijkheid. Vul uw zoekprofiel in en klaar! (u bent niet verplicht alle gegevens in te vullen. Vermeld in ieder geval de prijsklasse van de woning die u zoekt). U krijgt binnen enige tijd een e-mail met de bevestiging van uw aanmelding en het aanbod wat past binnen uw zoekprofiel. 
En komt er een nieuwe woning binnen.....u wordt geïnformeerd via de mail.
Zo houden we u via email op de hoogte van nieuw woningaanbod!
 
Optie 2;
U kunt ons nieuwe aanbod als eerste op onze Facebook pagina via www.facebook.com/versluijsmakelaardij bekijken.
Hiervoor dient u onze site te “liken”; Zo bent u echt als 1e op de hoogte, als u dan daarnaast ook nog de functie "als eerste weergeven" activeert, bent u ook via Facebook als 1e op de hoogte van nieuw aanbod.
Natuurlijk kunt u interessante woningen op onze Facebooksite bekijken, er op reageren en deze direct delen met uw vrienden!

- Wanneer je aangeeft dat je onze pagina als eerste wilt weergeven, worden de berichten van onze pagina boven aan in je nieuwsoverzicht weergegeven.
Hoe je dit doet?
1. Als eerste weergeven gebruiken via "Voorkeuren voor nieuwsoverzicht":
* Klik op "Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien"
* Selecteer een persoon of pagina die je als eerste wilt weergeven
2. Als eerste weergeven gebruiken via onze pagina:
* Als je onze pagina nog niet volgt, klik je op "Volgen" in de buurt van de omslagfoto
* Beweeg je muisaanwijzer over "Volgend" of "Vind ik leuk" in de buurt van de omslagfoto
* Selecteer "Als eerste weergeven"
Als je 1 van de 2 opties hebt ingesteld mis je nooit meer een bericht van ons.
 

Natuurlijk kunt u ook de mail- en de facebookoptie naast elkaar gebruiken.
 
Uw privacy wordt door ons zeer gerespecteerd en dus worden uw gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt. Indien u uw droomhuis gevonden heeft kunt u uw aanmelding zelf weer verwijderen of ons even mailen, dan doen wij dat voor u.
 
Wij wensen u veel plezier met zoeken naar passende woonruimte.
 

Ik wil graag aankopen

Een woning kopen is een stukje geluk kopen.

Daarom: zorgeloos kopen om daarna gelukkig te wonen!
 
Bij het kopen van een woning spelen emoties dan ook een niet te onderschatten rol. Soms zelfs zodanig dat u als koper de zakelijke aspecten uit het oog verliest. Versluijs makelaardij wordt uw eigen makelaar en werkt voor u. Wij adviseren u dan ook niet alleen op bouwkundig en juridisch vlak maar, eigenlijk het belangrijkste, kijken ook of deze woning echt bij u en uw woonwensen past. 
 
Het kopen van een woning is een gezonde mix van emotie en verstand!
Neem daarom altijd uw eigen aankoopmakelaar mee. Pas dan bent u volledig voorbereid en kunt u bepalen of u de door u uitgezochte woning wenst aan te kopen.
 
Indien een aankoopbegeleiding niet tot de daadwerkelijke aankoop van de woning leidt betaalt u alleen een onkostenvergoeding. 

https://www.vbomakelaar.nl/algemene-voorwaarden

Ik wil graag een verkoopstyling

Wist u dat de eerste indruk van cruciaal belang is voor het verkoopproces?

Uw doel is uw woning zo snel mogelijk te verkopen tegen de beste prijs. Om dit te bereiken is het noodzaak uw woning zo goed mogelijk te presenteren.
 
Het oog wil ook wat. Kan de afwerking beter of is het interieur niet helemaal "je van het", dan kan dat funest zijn. Het aanbod op de markt is dusdanig groot dat een koper liever voor een huis gaat waar hij niet ‘overal doorheen moet kijken’.
 
Het CNVV geniet landelijke naamsbekendheid en speelt, middels een uniek concept, in op de behoefte van de Nederlandse huiseigenaar en makelaar. Middels een snelle aanpak (en relatief laag budget) een te koop staande woning verkoopklaar maken. Op deze wijze vergroot u de kans de woning tegen de hoogste prijs, binnen relatief korte tijd, te kunnen verkopen. 
 
Een CNVV Verkoopstyliste is gespecialiseerd in het relatief snel verkoopklaar maken van (te koop staande) woningen. Onze makelaar Brigit Tetteroo is gecertificeerd CNVV Verkoopstyliste. 
 
Wanneer u uw woning via ons laat verkopen, is zij u graag van dienst. 
 
Gordijnen open, vloerkleed weg, wat schilderijtjes van de muur en rommel wegmoffelen in kasten. Het lijken kleine wijzigingen, maar een huis krijgt er een compleet andere uitstraling van. Grote kans dat de woning hierdoor eerder verkocht wordt. Dát is precies de bedoeling van verkoopstyling.
 
Door simpele aanpassingen lijkt een huis groter, lichter en gezelliger. Negentig procent van de kopers beslist binnen een minuut: wel of niet kopen. Puur op gevoel. De eerste indruk van een belangstellende is essentieel, want u krijgt hiervoor nooit een tweede kans! Gerestylede huizen liggen vaak beter in de markt en stijgen in waarde. Verkoopstyling verdient zich in negen van de tien gevallen zonder meer terug.
 
Je ziet aan een woning hoe goed deze is onderhouden en welke mensen erin wonen. Als je een huis binnenstapt waarin het vies en rommelig is, denk je: Wat staat ons nog meer te wachten? Maar een nette woning die er verzorgd uitziet, stelt gerust.
 
Tips:
 • Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Hierdoor alleen al kan uw huis € 5.000,- meer opbrengen.
 • Lichte neutrale kleuren scheppen ruimte. Ook dit verhoogt de waarde van uw huis.
 • Beperk het aantal accentkleuren tot twee. Dit schept rust en eenheid.
 • Open ramen en deuren voor frisse lucht. (haal de kattenbak en de hondenmand weg)
 • Schuif vitrages, luxaflex en gordijnen open voor een goede lichtinval.
 • Werk kleine oneffenheden weg. Niet alleen aan het huis, maar ook aan uw inventaris. Nog uit te voeren klusjes roepen de gedachte op aan achterstallig onderhoud.
 • Verwijder overbodige meubelstukken, zodat de ruimtes groter lijken. Zorg dat de deuren volledig open kunnen. Denk hierbij ook aan de zichtlijnen.
 • Haal elektrische apparaten en andere rommeltjes van het aanrecht en zet een schaal vers fruit neer.
 • Ruim tandpasta, flesjes en badeendjes en kammen op. Een paar flesjes van één merk staat wel sjiek, net als dikke schone handdoeken in één kleur. Het zorgt voor een luxe hoteluitstraling.
 • Maak bedden strak op met lichtgekleurde effen bedovertrekken. Ruim alle kleding en persoonlijke spullen uit het zicht. Ook hier verkoopt de uitstraling van een luxe hotelkamer.
 • Geef een rommelkamer de functie van een slaapkamer of computerkamer.
 • Verder is het aan te bevelen om persoonlijke foto’s, souvenirs en post weg te halen. Deze zaken geven de kijker een ongemakkelijk gevoel van inbreuk op de privacy.
 • Laat meubelstukken staan tot het huis verkocht is. Kijkers zien graag een voorbeeldinrichting.
 • En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk; vergeet de tuin niet, alsook het vooraanzicht van de woning. Kopers rijden vaak eerst langs de woning voor ze een afspraak maken voor een bezichtiging. En als kopers niet binnenkomen, helpt de verkoopstyling ook niet!!

Het is een feit dat het moeilijk is voor de verkoper om objectief naar zijn eigen woning te kijken. Wij helpen u graag uw huis nog optimaler te presenteren waardoor u potentiële kopers sneller zult verleiden tot het beste bod.
 
De eerste indruk kun je maar één keer maken en die moet het gevoel geven ‘hier voel ik me thuis. hier wil ik wonen’. Een scherpe vraagprijs, dicht tegen de werkelijke waarde aan, gecombineerd met de juiste presentatie zijn sleutelwoorden voor een vlotte verkoop tegen een mooie prijs.
Middels die strategie worden nog steeds veel woningen in betrekkelijk korte tijd verkocht.

Ik wil graag een taxatie

Wat is de waarde van een woning?
 
De bank praat over de executiewaarde van een pand, de verzekering op basis van herbouwwaarde, de fiscus over de economische waarde, een verkoper over de verkoopprijs…. Een woning heeft verschillende waarden. Het lijkt soms of er over verschillende panden wordt gepraat. 
 
Kan iemand een realistisch en onafhankelijk waardeoordeel geven over de woning?
Ja, de gecertificeerde VBO Makelaar/ Taxateur kan dat. Deze heeft de vaktest met goed gevolg afgelegd en staat geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)
 
Op uw verzoek stelt de gecertificeerde VBO Makelaar/ Taxateur een onafhankelijk taxatierapport op. Daarin verwerkt hij/zij alle relevante aspecten van het pand: de bouwkundige staat, wijkgegevens, foto’s, kadastrale informatie, e.d. 
 
Wanneer u een taxatierapport laat opstellen door de VBO Makelaar/ Taxateur weet u zeker dat u een deskundig en betrouwbaar oordeel in handen krijgt. Bijkomend voordeel is, dat ook andere partijen de taxatie onvoorwaardelijk zullen accepteren: de VBO staat immers garant voor een onafhankelijke deskundigheid.
 
De taxatie en het NWWI of Taxateursunie:
 
Sinds 2010 eisen veel geldverstrekkers dat de taxatie van de woning via het nieuwe normeringsinstituut voor taxaties (NWWI/Taxateursunie) moet verlopen. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)  is dit bijvoorbeeld een vereiste.
 
Wat is het NWWI? Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Taxateurs aangesloten bij het NWWI moeten aan strenge voorwaarden voldoen én zijn tevens verplicht lid te zijn van een brancheorganisatie zoals de VBO. Dit geldt tevens voor Taxateursunie.
 
Versluijs makelaardij mag als VBO kantoor met haar twee gecertificeerde taxateurs die ingeschreven staan in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) als één van de eerste kantoren in de regio ook taxeren via het NWWI / Taxateursunie.

Ik wil graag een gratis waardebepaling

Gelijk weten hoeveel uw woning waard is.
 
Overweegt u uw woning via ons kantoor te verkopen? Of bent u zich aan het oriënteren voor een nieuwe woning, maar bent u toch erg benieuwd hoeveel uw huidige woning waard is? Vraag dan nu een vrijblijvende mondelinge waardebepaling aan.
 
Onze SCVM Gecertificeerd Makelaar / NRVT Geregistreerd Taxateur komt graag bij u thuis voor een vrijblijvende mondelinge waardebepaling (geen taxatierapport).
Hij/zij  kent uw buurt en de huizen en zorgt voor de juiste verkoopprijs. Dat is heel belangrijk om voldoende kandidaat-kopers te trekken.
Hoe beter uw prijs, des te meer bezichtigingen u zult krijgen.
 

Ik wil graag wonen over de grens

Het kopen van uw eerste huis in Zeeuws Vlaanderen

Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het kopen van het eerste huis een spannende tijd maar ook één die vragen met zich meebrengt.
 
Onze Belgische kandidaat kopers worstelen met veel vragen. Van Knokke naar Cadzand of Sluis, van Maldegem naar Eede of Aardenburg; het is een afstand die te voet zelfs nog goed overbrugbaar is. Maar als het om verhuizen gaat lijkt het voor sommigen een onoverbrugbare afstand.
 
Met de nodige voorbereiding en het inwinnen van informatie blijken de verschillen helemaal niet zo groot te zijn. Behalve wat betreft de huizenprijzen…. die vallen in Zeeuws Vlaanderen reuze mee.
 
U krijgt hier “meer huis voor uw geld”.
 
Tussen 2011 en 2017 zijn ongeveer 5.000 Belgen naar Zeeuws Vlaanderen verhuisd.
 
Versluijs makelaardij heeft een brochure samengesteld om de meeste vragen te beantwoorden met betrekking tot het kopen van een huis in Nederland. Indien u een woning van ons bezoekt / bezichtigt, ontvangt u van ons de brochure met informatie waardoor de meeste vragen beantwoord zullen worden.
 
Bij de links op deze website vindt u alvast een paar antwoorden op uw vragen.
 
 
Belgische koper aan het woord;
 
Niet zomaar een huisje, maar eentje vol dromen en met een tuintje
Na 4 jaar huren werd het voor ons eigenlijk wel tijd om te kijken of we niet in onszelf konden investeren i.p.v. elke maand de huisbaas te betalen.  We hadden al heel wat afgereden en huizen bezocht, maar telkenmale kwamen we van een kale reis terug.  De grootste reden hiertoe is dat ik binnen een bepaalde straal van m’n werk moet wonen en dat ik zo niet heel ver van Knokke-Heist mag gaan.
Op aanraden van m’n vader hebben we de grens overgestoken om te kijken.  M’n vriendin kon wel huilen met het idee dat we in Nederland zouden gaan wonen.  Maar reeds na enkele woningen bezocht te hebben en te zien welke kansen we hier wél hadden, was ze er niet meer weg te slaan.
De grootste troeven zijn de relatief veel goedkopere woningen in Zeeuws-Vlaanderen én de openheid en vriendelijkheid van onze Noorderburen.  De service is soms zo fantastisch dat we ons afvragen of er nergens een verborgen camera hangt.
Eens we ons huisje gevonden hadden in Sluis, is alles heel vlug verlopen.  Reeds 2 maand na het tekenen van de overeenkomst hadden we de sleutel in ons bezit.  En nu zijn we er volledig klaar voor om te beginnen met het opknappen van onze nieuwe thuis.  Het geld dat we uitsparen door naar Zeeuws-Vlaanderen te emigreren, kunnen we nu gebruiken om het volledig naar onze wensen te renoveren.
Kortom, voor alle jonge koppels die twijfelen, neem zeker eens een kijkje in Zeeuws-Vlaanderen.  Ongetwijfeld komt jullie droom ook uit.  Wij hadden nooit gedacht om in de eerste jaren een huisje te kunnen kopen, en nu zijn we de trotse eigenaars van een fantastisch huisje met een aardig tuintje.
Tim Van Quathem en Joyce Janssens