Informatie voor Optimaal Succes

Gaven we in onze vorige blog 5 tips om je huis een opgeruimde uitstraling te geven, in deze blog gaan we een stapje verder en leggen we uit hoe je op de beste manier spullen kunt weg doen. Ontspullen dus. De beste manier van opruimen is om er de tijd voor te nemen en vooral om het samen te doen. En onthoud één ding: het gaat er niet om zo veel mogelijk weg te gooien, maar juist om het bewaren van dingen waar je van houdt.

  1. Bepaal je doel. Waarom wil je ontspullen. Pas als dat helder is kun je aan de slag.
  2. Zet een krat, doos of tas neer en verzamel daar in dingen waarvan je nog niet zeker weet wat je er mee aan moet. Gun jezelf vervolgens een week de tijd om te beslissen of je het gaat houden ja of nee.
  3. Werk van boven naar beneden.
  4. Ga kamer voor kamer te werk en begin niet overal tegelijk.
  5. Begin met de spullen waarvan je er veel hebt. ( 4 verlengsnoeren, 2 reserveparaplu’s, 6 pollepels, lege potjes, vaasjes enz.) Dit soort zaken zijn een prima startpunt, er zitten geen herinneringen aan en het opruimen zorgt snel voor resultaat. Dat geeft dan weer motivatie om door te gaan.
  6. Kijk kritisch naar je voorraadkast en gooi alles wat over de datum is weg evenals alles wat je toch nooit gaat opeten.
  7. Haal ook andere kasten en lades leeg. Pas als alles verspreid op een tafel ligt zie je hoeveel je eigenlijk hebt. Dit motiveert enorm om de bezem er doorheen te halen.
  8. Vind je het lastig om te bepalen wat weg moet? Vraag je dan af hoe vaak je iets het afgelopen jaar hebt gebruikt of focus je op dat wat wel moet blijven.
  9. Heb je eenmaal besloten wat er weg mag, doe het dan ook direct weg.
  10. En tenslotte: ontspullen kan ook op je computer, tablet of mobiele telefoon. Overbodige apps, ongebruikte afspeellijsten, mislukte foto’s, afgehandelde mailtjes….weg er mee.

Je zult zien, ontspullen zorgt voor meer ruimte in je huis en voor rust in je hoofd. Enneh……wist je overigens dat de maand januari de maand bij uitstek is om op te ruimen? Een goed begin van het nieuwe jaar??
 

Kijk

In de kijker

Bekijk ons volledige aanbod
Gratis account

Gratis account

Wil je je favoriete woningen opslaan en op de hoogte blijven van hun status? Een account hebben is de sleutel! Registreer nu en ontdek het gemak van een gepersonaliseerde woning ervaring.

Account aanmaken